Selecteer een pagina

Blijft een lastige, want wanneer heb ik nou controle over de dag? Ik heb een drukke dag voor de boeg, waar begin ik, met wát begin ik? Ik pak nog maar een bak koffie en ga zitten staren naar mijn computer of naar mijn takenlijst.
Ik ga in enen zaken doen die totaal niet bijdragen aan mijn doel. Ik open Facebook of Instagram nog maar even.
Sjesus, irritant al die blije koppen. Na een half uur druk ik alles maar weer weg. Terug naar mijn taken.
Nu ik toch afgeleid ben, dan nog maar een was erin. Weer tijd voorbij.

Mijn energie daalt. Sterker nog, ik ben teleurgesteld en ben alleen nog maar verder van mijn doel verwijderd. Na een paar uur besef ik mij dat ik veel tijd verloren hebt. ‘Ik heb het wéér niet gedaan!’ Het gevoel van falen wordt alleen maar versterkt, mijn energie gaat omlaag, ik word chagrijnig en ik begin mij ook nog eens op alles en iedereen af te reageren. Zie je wel, ik kan het niet, ik kan niet eens simpele taken doen, laat staan afmaken.
Shit, er moet nog gekookt worden, nou dan maar even snel. Wauw. Top dag. Morgen weer een dag.

Ja, morgen weer een dag. Tenminste daar gaan we dan maar vanuit! Maar het vervelende is, weet je waarom gisteren zo’n K.. dag was? Weet je waarom je gedaan hebt wat je deed? Heb je door in welk patroon je zit, hoe het komt dat je je zo laat afleiden? Hoe het komt waarom je de tools die je allemaal hebt verzameld niet werken? Je zou nu toch beter moeten weten? Zie je vanuit welke mentaliteit je bezig bent? Wanneer je deze niet helder hebt of ziet, kan er geen verandering plaatsvinden. Beter plannen! Ja, dat is een begin ja. Plannen kan een oplossing zijn.

Door mijn ervaring heb ik een planner ontwikkelt, op A4 formaat, een printversie. Hierop is een week in te vullen, alleen die week. Overzichtelijk voor jou, maar vooral ook voor je gezin/partner, want zij zijn natuurlijk onderdeel van die planning! Ben je benieuwd of deze voor jou kan werken?