Selecteer een pagina

Maar nu je er toch bent, lees voor de gein maar eens verder.

“Er was eens eens gedreven vrouw”

In de bloei van haar leven met haar (gezin) bedrijf of als professional. De laatste jaren heeft ze hard gewerkt en ze heeft een vrij stabiel niveau bereikt qua inkomsten. Ze houdt van haar werk. Ze draagt vele petten tegelijk. Dat maakt ook dat ze het gevoel dat ze aan haar max zit en eigenlijk vaak achter de feiten aan loopt, waardoor er geen groei mogelijk is voor haar.

Ze is niet ongelukkig, is onderzoekend en onderneemt leuke dingen, met en zonder partner/gezin. Toch heeft ze af en toe het idee dat ze hier en daar in haar leven zichzelf heeft opgeofferd voor anderen en haar carrière. Ze heeft nu een bepaalde hang naar vrijheid, zelfliefde en structuur in plaats van geleefd te worden door haar werk, partner of haar gezin. Ze is klaar om te kiezen en daar volle verantwoordelijkheid voor te nemen.

De grote realisatie die recent bij haar opkomt, is: “Het moet anders kunnen”. Ze merkt dat ze vastgeroest zit in bepaalde gedachten, patronen en gewoonten (Bijvoorbeeld: om succesvol te zijn moet je hard werken! Of: ik moet het alleen kunnen.) En is klaar om dat nu te doorbreken.

Ondanks alle stappen die ze in de afgelopen jaren gezet heeft merkt ze dat ze toch erg onzeker wordt van deze nieuwe mogelijkheden en haar verlangen om die volgende stap te maken. Dit verlamd haar en geeft haar een beetje een overwhelmd gevoel. Ze heeft tot nu toe veel tijd en energie in haar werk geïnvesteerd en de manier waarop het nu gaat, kan ze ook niet lang volhouden.

Ze heeft vaak het idee dat ze steeds moet kiezen, tussen haar werk, haar gezin, en zichzelf. Waardoor alles allemaal net niet genoeg tijd en aandacht krijgt en daar voelt ze zich schuldig over. Ze merkt ook dat ze zelf op de laatste plek komt, waardoor ze vaak laag in energie is, waardoor ze het gevoel krijgt dat ze nog minder gedaan krijgt dan zou moeten. Hierdoor is ze in een vicieuze cirkel terecht gekomen waar ze zelf niet uitkomt. Ze mist helderheid om over te gaan tot actie en dat beschadigt ook haar zelfvertrouwen om nieuwe dingen te doen.

Hierdoor ontstaat er een constant sluimerend gevoel van onrust, omdat ze het gevoel heeft dat ze anderen en zichzelf op bepaalde plekken te kort doet. Het is een situatie dat ze dingen half/half doet, omdat ze aan de ene kant overvol zit en aan de andere kant niet weet waar ze moet beginnen. Het voelt voor haar alsof ze niet alles eruit haalt wat er eigenlijk in zit; uit zichzelf, het leven en haar werk. Daar worstelt ze mee, ook al kan ze soms niet exact haar vinger leggen waar het nou knelt. Ze weet wat ze wil, maar niet per se hoe daar te komen, en ze wilt graag investeren in de oplossing. Ze is op zoek naar praktische inzichten, begeleiding en tools om vooruit te komen en volledig ownership over haar werk (en leven) te nemen.

Dit is waar ik om de hoek kom. Ik kén deze vrouw zo goed, waarom? Ik stond in haar schoenen. Ik had gruwelijk veel moeite met kiezen, de ballen hoog te houden om niemand maar teleur te stellen. Welke pet zet ik nu weer op. Weer niet gedaan wat ik zelf wilde doen. Wanneer komt er tijd voor mij? Komt wel als we wat verder zijn. Eerst maar de anderen, dan ik.

Het nare grappige is, dat ik uiteindelijk maar 1 iemand steeds teleurstelde, mezelf. Het schuldgevoel. Wat ik ook deed, ik wist altijd wie de prijs echt betaalde. Ik.

Ik ben oplossingen gaan zoeken waarin het werkte voor iedereen. Dat er op alle vlakken samenwerking kwam. Ja dat betekende soms nee zeggen. Dit gooit de deur alleen niet dicht. Een nee kan altijd weer een nieuwe ja worden. Ik vond de oplossingen en realiseerde mij heel goed, toen ik het naar de basis terugbracht dat het om kiezen ging. Hoe sneller je dit doet, je sneller in actie komt en je kunt genieten. Is het de juiste keuze, dat weet je pas na de actie. Corrigeren kan je leren zeg ik altijd. Een nieuwe keuze maken kan altijd. Wel keuzes maken en geen compromis sluiten. Opnieuw kiezen geeft een andere energie namelijk, eentje vanuit kracht. De beste apps, tools, planners leren je dit niet. Daarom geloof ik ook niet alleen in Timemanagement, het gaat om je houding erbij om het te gaan doen.

Het gaat er om wat er gebeurd met jou als je kiest, welke gedachte roept dit op, wat zijn de consequenties. Kies. Doe. Geniet. Authentieke keuzes maken vanuit kracht en genieten van wat je doet, ongeacht het resultaat. Dat is wat vrijheid voor mij betekent. Dit is waar ik deze vrouw mee naar toe wil nemen. Dit is wat het betekent om de touwtjes weer in handen te nemen.                      Dit is waar RECLAIM YOUR LIFE voor staat.